Blog

De Bevrijding
Gepost 5 mei 2020

Vandaag vieren wij weer bevrijdingsdag
maar hoe vrij zijn wij eigenlijk in Nederland en in Europa?


Het Godwinnetje.

Weet je, ze zeggen wel eens dat alles, zelfs de meest verschrikkelijke dingen vaak toch ergens goed voor zijn, dat alles zin heeft in de evolutie of dat het de wil van de almachtige is, het is maar wat je er van denkt.

Wat ik denk is dat dat in elk geval zeker ook voor die 6 miljoen joden helemaal waar is. Dat het een foute gedachte is te denken dat die zes miljoen vermoorde mensen voor niets zijn gestorven. Integendeel, die zes miljoen slachtoffers van de Duitse staat zullen tot in eeuwigheid als een zwarte schaduw in ons collectieve geheugen blijven rondspoken om ons te waarschuwen voor het gevaar van een steeds maar machtiger en alles omvattender overheid.
Het godwinnetje is inmiddels door de aanhangers van het staats-collectivisme bedacht om iedereen die in een discussie aan de hand van de joden-vervolging wil laten zien hoe slecht zelfs een democratische staat uiteindelijk kan uitpakken, de mond te snoeren. De holocaust er bij slepen is niet netjes, dan heb je kennelijk geen betere argumenten. Als je de holocaust erbij haalt om op de gevaren van blind vertrouwen in de overheid te wijzen dan ben jij eigenlijk de fascist..

Maar vergeet alsjeblieft het godwinnetje, sleep de joden er zo snel mogelijk bij in elke discussie waarin een of andere onbenul beweerd dat “onze overheid” het zo goed met ons voor heeft en dat alles wat de staat uitvreet deugt omdat wij dat nou eenmaal democratisch met zijn allen hebben afgesproken, laat die zes miljoen joden niet voor niets gestorven zijn.

Nie wieder, roep het maar op 5 mei, nie wieder. Maar het is al bijna weer zover. Er wordt ons op 5 mei schaamteloos een rad voor ogen gedraaid als zou er in Nederland nog enige serieus te nemen vrijheid bestaan, de overheid is alweer druk bezig met het eindeloos oprekken van de macht van het ambtenarenapparaat en het aan de zijlijn zetten van de onafhankelijke rechter en, wie had het ooit gedacht, het schaamteloos openen van kampen waar mensen naar toegestuurd worden die binnen het collectivistisch gedachtengoed van de overheid geen plaats wordt gegund, precies zoals die andere overheid dat ooit ook deed, buiten het eigen grondgebied. Zeg straks niet dat je het niet hebt geweten!