Handelsnaam en Merkenrecht

Een goede naam

De uiteindelijke basis voor een succesvolle onderneming is de reputatie. Wie altijd perfecte waar levert voor de laagste prijs maar om onverklaarbare reden de naam heeft onbetrouwbaar te zijn, heeft als ondernemer nauwelijks overlevingskans. Het opbouwen van een goede naam vergt hoge investeringen; alles wat u investeert in de kwaliteit van uw producten, de kwaliteit van uw dienstverlening en in reclame, investeert u in feite in niets anders dan in een goede reputatie.

Uw concurrent schaamt zich nergens voor

Wanneer uw concurrent er uiteindelijk met uw goede naam vandoor gaat verliest u dubbel, uw investeringen zijn voor niets geweest en uw concurrent profiteert ervan. Hetzelfde geldt voor nieuwe uitvindingen of producten die u ontwikkelt. Wanneer u niet voorkomt dat de concurrent daar gebruik van maakt, heeft u daar geen voordeel maar zelfs nadeel van. Het deponeren en beschermen van een merk, een handelsnaam en een intellectueel eigendom is voor de moderne onderneming letterlijk van levensbelang.

Bij het deponeren en beschermen van deze rechten is naast juridische expertise vaak ook toegespitste technische kennis noodzakelijk. Ostrea helpt u graag en schakelt zonodig ook de juiste deskundigen in. Wanneer desondanks dan toch concurrenten uw rechten willen misbruiken dan staat Ostrea u graag bij om de schade te verhalen en vooral om het die concurrenten onmogelijk te maken door te gaan met het beschadigen van uw goede naam.