Registratie van yachten en pleziervaartuigen

Wij wensen u een behouden vaart

De International Business Corporation leent zich bij uitstek ook voor het internationaal registreren van yachten en plezier vaartuigen, of het nu gaat om een superyacht, een zeilschip, binnenvaartschepen, luchtvaartuigen, een Jetski of een kano met de IBC kunt u deze probleemloos registreren onder de vlag van uw keuze. Wanneer dat de Nederlandse de, Britse (Jersey of Geurnsey) of de Montenegrijnse vlag is dan kan een en ander zelfs binnen 48 uur volledig worden afgehandeld.

De International Business Corporation biedt volledige scheiding van eigendom en directie cq. bestuur van de vennootschap waar het vaartuig in wordt ondergebracht en geregistreerd. Voor de belastingheffing in Nederland staat derhalve vast dat u geen aandeelhouder, aanmerkelijkbelanghouder of Ultimate Beneficial Owner (UBO) van die onderneming bent en dus ook geen direct of middelijk of indirect eigenaar van het vaartuig.

U bent kapitein op het schip, de fiscale en overige lasten die het eigendom daarvan met zich mee zouden kunnen brengen zoals toerekening aan uw privé-vermogen voor de vermogensbelasting of de de mogelijke verplichting over de aankoopsom in Nederland BTW af te dragen rusten niet op u. Ook niet wanneer u kiest voor de Nederlandse vlag. Belangrijk voor uw boekhouder of accountant is in dit verband ook dat er geen side letters worden opgemaakt en dat op geen enkele wijze sprake is van een trust of Afgescheiden Particulier Vermogen (APV).

De boot hoeft u in elk geval niet te verkopen

Wanneer u, in de toekomst zakelijk of privé onverhoopt met financiële problemen te maken zou krijgen of bij een faillissement betrokken zou raken dan kunt u, dankzij deze structuur toch probleemloos van het vaartuig blijven genieten zonder dat schuldeisers daar op enigerlei wijze beslag op kunnen leggen of op welke andere manier dan ook aanspraak op zouden kunnen of mogen maken.

De oprichting en registratie bij het Britse handelsregister van de IBC zal binnen enkele uren nadat uw opdracht daartoe is voltooid plaatsvinden. De registratie van het vaartuig kan daarna in gang worden gezet. Desgewenst brengt Ostrea u ten behoeve van die registratie in contact met een daarin gespecialiseerde agent in de jurisdictie van uw keuze.

Eerlijk en Helder prijsbeleid

Voor het oprichten en registreren van de International business Corporation (IBC) betaalt u, inclusief alle daaraan verbonden kosten en diensten voor het eerste jaar, in totaal €1650,- zoals altijd bij Ostrea is dat geheel inclusief en zijn er dus geen bijkomende of verborgen kosten.

Na dat eerste jaar bedragen de kosten voor het in stand houden van de IBC en alle daaraan verbonden diensten en kosten € 1250,- per jaar.

Nu direct zelf online oprichten en registreren:

U kunt de oprichting en registratie van IBC nu direct zelf in gang zetten door op de groene knop hieronder te klikken. U kunt dan ook, letterlijk nog binnen enkele uren (office hours), operationeel met de IBC aan het werk en de registratie procedure van uw vaartuig in gang zetten.

Betalen doet u veilig met uw bankpas via IDeal of met uw Visa- of Mastercard in een beveiligde netwerkomgeving (Let u daarbij wel op het slotje in uw browser).

Nu direct zelf online oprichten en registreren:

Ga verder of bel 085-330 1020

Ga terug naar de International Business Corporation (IBC)